Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Βάσω Καλαντζή: 

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 
ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ 
ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑΖΟΥΝ 
ΛΑΓΟΥΣ ΜΕ ΠΕΤΡΑΧΗΛΙΑ

Λίγο πριν τις εκλογές καλό είναι να θυμηθούμε κάποια από τα έργα και τις ημέρες όλων αυτών που υπηρέτησαν στην τοπική αυτοδιοίκηση, κι όχι μόνο, από θέσεις ευθύνης  και τώρα μασκαρεμένοι σε «άλλους» που πασχίζουν για το καλό του Δήμου, ζητούν για άλλη μια φορά την ψήφο των πολιτών, τάζοντάς τους «λαγούς με πετραχήλια» όπως: 
αεροδρόμια, αυτοκινητοδρόμους, σιδηροδρόμους, λίμνες, κολυμβητήρια ολυμπιακών διαστάσεων, ψηφιακούς δήμους, σχέδια για ένταξη στην Ολυμπιάδα του Τόκυο το 2020, υπογειοποίηση κάδων απορριμμάτων κι άλλες τέτοιες πομφόλυγες στα πλαίσια της επικοινωνιακής μπουρδολογίας, ελλείψει επιχειρημάτων και εφαρμογής πολιτικών που θα υπηρετούν το πραγματικό συμφέρον του τόπου και του κοινωνικού συνόλου, που πλήττεται βάναυσα από τα νεοφιλελεύθερα προγράμματα λιτότητας, τα οποία και στήριξαν.  
Κι επειδή κανείς δεν μιλάει για τα προηγηθέντα ανομήματα στο Δήμο μας και τα εκατομμύρια ευρώ που σπαταλήθηκαν χωρίς να πιάσουν τόπο, από τους υποψήφιους σωτήρες- από τι άλλωστε πασχίζουν να μας σώσουν; - είναι καιρός να φρεσκαριστεί η μνήμη μας, για να μην προσποιούμαστε ότι δεν γνωρίζαμε:  

ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗΣ:Ξοδεύτηκαν μας λένε 1,3 εκ. € για να αγοραστεί  το μηχάνημα, το οποίο σαπίζει λεηλατημένο στο Ποτόκι, χωρίς να ενδιαφέρεται κανείς για την τύχη του – χωρίς βεβαίως να παραβλέπουμε και την επιζήμια για τους πολίτες και το περιβάλλον πολιτική που ακολουθήθηκε στη διαχείριση των απορριμμάτων.

ΣΩΣΙΠΟΛΙΣ(έναντι γηπέδου): Αφού δόθηκαν αρκετά χρήματα για την αναπαλαίωση του κτιρίου, αφέθηκε στη λεηλασία, με αποτέλεσμα να είναι μη λειτουργικό και να απαιτούνται καινούρια κεφάλαια για την επισκευή του.

ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ 1ουΛΥΚΕΙΟΥ: Αφού δαπανήθηκε 1 εκ. € για την αγορά του με σκοπό την ανέγερση του 1ουΛυκείου Πύργου, εκ των υστέρων ανακάλυψαν ότι δεν μπορούσε να οικοδομηθεί!! Αλήθεια με πόση ελαφρότητα διαχειρίστηκαν τα οικονομικά του Δήμου; Και τώρα το 1οΛύκειο λειτουργεί σε ακατάλληλες λυόμενες αίθουσες!!!!

ΦΑΝΑΡΙΑ:Σπαταλήθηκαν ένα σωρό χρήματα για τη μελέτη και την τοποθέτησή τους και μετά ανακάλυψαν ότι τα περισσότερα  δεν χρειάζονταν, διότι ενώ θα έλυναν το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης μας, το επιδείνωναν. Αλήθεια, γιατί δεν επελέγησαν δοκιμασμένες λύσεις, συμφέρουσες και με καλά αποτελέσματα; (π.χ. κυκλικοί κόμβοι )

ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΙ:Σπαταλήθηκαν χρήματα για την κατασκευή τους και ακυρώθηκαν μετά από 2 χρόνια. 

ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ: Εγκαταλείφτηκαν και τώρα  απαιτούνται πολλά χρήματα για την επισκευή τους. Ιδιαίτερα το κολυμβητήριο που εξυπηρετούσε πολλούς πολίτες, καθώς και προπονητικές ομάδες κολύμβησης, αφέθηκε στη λεηλασία και την καταστροφή, δίχως ίχνος μεταμέλειας από τους υπεύθυνους.

ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΕΙΟ:Ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα, για το οποίο δαπανήθηκαν αρκετά χρήματα για τη μελέτη  και μέρος της επισκευής του και τώρα μένει εγκαταλελειμμένο, με κίνδυνο να καταρρεύσει. 

ΞΥΛΙΝΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ:Άλλη μια σπατάλη δημοσίου χρήματος για την κατασκευή τους  στο λόφο του επαρχείου, χωρίς κάποια ουσιαστική χρήση.

ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ:Ενώ κατασκευάστηκε για να λειτουργήσουν  οι υπηρεσίες του δήμου, το μεγαλύτερό του μέρος μένει αναξιοποίητο.  

ΚΟΥΒΕΛΟΣ:Δαπανήθηκαν πολλά χρήματα για την  κατασκευή του, χωρίς να αποδοθεί στους πολίτες, με αποτέλεσμα να εγκαταλειφθεί και να λεηλατηθεί.

 Εμείς ως Λαϊκή Συσπείρωσηδεν υποσχόμαστε στους πολίτες του Πύργου   «λαγούς με πετραχήλια». Με παρρησία και σθένος τους λέμε την αλήθεια, ερχόμενοι σε ευθεία αντιπαράθεση με ό,τι υπηρετεί η συντριπτική πλειοψηφία των άλλων συνδυασμών. 
Ζητάμε την ψήφο των πολιτών, για να υπηρετήσουμε τα συμφέροντά τους, τα χρήματά τους να πιάσουν τόπο σε έργα ουσίας, για έναν Δήμο που θα αξιοποιήσει τις υποδομές και τα μέσα που διαθέτει για τις πραγματικές ανάγκες τους, με αποκλειστικά δημόσιο χαρακτήρα  σε όλες τις υπηρεσίες του. 
Η ψήφος στις δυνάμεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι ψήφος που ενισχύει την αγωνιστικότητα των πολιτών, προκειμένου να ανακοπεί η διαρκής επίθεση εναντίον τους, για ένα καλύτερο μέλλον γι’ αυτούς και τα παιδιά τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου